Sist det dök upp något här skrev vi 27 augusti i kalendern och höstterminen i skolorna hade precis startat. Vi i OM såg med tillförsikt fram emot en höst där vi hade planer på gång och många tankar om vad vi skulle rikta in oss på inom vår grupp. När vi nu blickar tillbaka så är det med insikten att planer och verklighet inte alltid hänger ihop. Hösten har inneburit en stor kraftansamling på arbetet för samtliga oss medlemmar och några av oss har även haft fullt upp på hemmafronten (läs tvillingpappan Fredrik) vilket inneburit att vi fått lägga det aktiva arbetet med OM åt sidan. Det är något som alltid har varit en del av vår tankeverksamhet, att OM inte ska vara ett hinder utan ett stöd för det dagliga arbetet och att det vi ägnar vår arbetstid åt ska gå först.
Nu innebär inte detta att vi legat på latsidan. Den som lyckats få störst rubriker är Ola som blev inbjuden att äta lunch med vår landsbygdsminister Eskil Erlandsson för att diskutera ett förslag om skollunchen som Ola skickat in. Fredrik har varit igång med lite utbildningar i de norra delarna av vårt land, nu senast med ett besök i Pajala. Han var även en uppskattad föreläsare på Stora måltidsdagen där han talade om sin resa från kock till kostchef. Johan har jobbat på som krögare på Hotell Klövsjöfjäll, men varvat detta med lite föreläsningar inom den offentliga maten. Förra veckan var han en av talarna på konferensen "Smak av norrland" som hölls i Östersund. Håkan har haft fullt upp i sin nya roll som kökschef på Fribergaskolan i Danderyd med allt vad att leda verksamheten i ett kök kan innebära. Men han har även hunnit vara med på en workshop om "Kompetensbehovet i de offentliga köken - idag och i framtiden" som anordnades av Livsmedelsverkets kompetenscentrum för måltider inom den offentliga sektorn. Annika har som vanligt gjort sitt bästa för att arbeta för främjandet av skolmåltiderna, samt att hon fortsatt att jobba med projektet "Skolkockar på grönbete".